header_pic2.png

Naša Zgodba

Smo ljubiteljski glasbeniki, ki iz grl le redko spravimo glasbene presežke. Zato pa toliko bolj vneto vlagamo v celovite odrske izdelke. Naša želja je z vsakim koncertom ustvariti doživetje, ki poslušalcev ne pusti ravnodušnih. Poleg vokalnega petja tako posegamo tudi po multimedijskih izdelkih, stand up komediji, improvizaciji in koreografiji, ter se kot soustvarjalci Šaleškega vokalno-glasbenega prostora trudimo izvajati projekte, ki po vsebini odstopajo od ustaljenih okvirjev zborovske glasbe. S svojim delovanjem tako skušamo razbiti stereotip, da je zborovsko petje nekaj duhamornega in dolgočasnega. Tu je nekaj drobcev zgodovine ujetih v čas.

 • 2014

  Ubrano jamranje

  Lotili smo se projekta, ki se na svetovnem spletu imenuje "complaints choir!" Svojim someščanom smo zastavili vprašanje "Kaj vas v Velenju moti?", nato pa njihove predloge uglasbili. Nastal je vokalni aranžma Ambroža Kvartiča, singl producenta Andreja Hočevarja in videospot Marka Murča.

 • 2013

  VIP in srebrno priznanje

  V času svojega delovanja smo spletli nekaj prijateljskih vezi s slovenskimi estradniki. Eden izmed njih je Branko Djurić - Đuro, ki smo ga presenetili tudi v oddaji Vid in Pero Show. Sicer pa smo se v letu 2013 udeležili tudi regijskega tekmovanja v Dravogradu in osvojili srebrno priznanje.

 • 2012

  Flash mob in EPK

  Ob podpori Mestne občine Velenje smo v okviru Evropske prestolnice kulture izvedli projekt "Šaleški študentski oktet v mestu". Osrednji del projekta je bil Flash mob v središču mesta, ki še vedno velja za edini tovrstni acapella izdelek v Sloveniji. Video ima spletu skoraj sto tisoč ogledov. Najdete ga tukaj.

 • 2011

  Kanada here we come

  Z izkupičkom dveh koncertov ob peti obletnici, smo se podali na najbolj oddaljeno gostovanje v zgodovini okteta. Gostovali smo pri slovenskih zdomcih v Kanadi, kamor so z nami (edinokrat) odpotovale tudi punce. Leto smo sklenili s projektom "Iz zakladnic naših babic" - večerom, v katerem sta bila prepletena slovenska glasba in kulinarika.

 • 2010

  Peta obletnica

  Ob peti obletnici delovanja smo pripravili dva velika koncerta v Kulturnem domu in Glasbeni šoli Velenje. Na obeh smo zbirali sredstva za organizacijo gostovanja pri slovenskih zdomcih v Kanadi. V ta namen so izdali tudi promocijsko zgoščenko.

 • 2009

  Eno leto, trije projekti

  Leto 2009 so zaznamovali trije pionirski projekti. Izvedli smo premierni vokalni jam session , s projektom "Pevaj duŠŠO" smo pričeli s promoviranjem vokalne glasbe na osnovnih šolah, ob 8. marcu pa smo priredili koncert z naslovom "Ekskluzivno za ženske". Na njem je bil vstop dovoljen le ženskam.

 • 2008

  Nagrada za najboljši sestav

  Leto 2008 velja za najtrofejnejšega v zgodovini okteta. Oktobra smo prejeli nagrado za najboljši sestav državne revije malih vokalnih skupin na Ptuju, decembra pa sodelovali tudi na zaključnem večeru cikla Sozvočenja in prvič v življenju dobili standing ovation!

 • 2007

  Novi obrazi, ista energija

  V letu 2007 je zasedbo zapustil Rok Bastl, pridružila pa sta se Jan Skok in Miha Hrastel. Zaradi Domnove odsotnosti je začasno dirigentsko palico prevzel Ambrož Kvartič. Pod njegovo taktirko sta nastala hita "Delam" in "Sviče zora", ki še danes sodita v kategorijo naših največkrat zapetih komadov.

 • 2006

  Prvi letni koncert

  Z letom 2006 je oktet pričel svojo prvo sezono ustvarjanja. Krona te je bil letni koncert z naslovom "B-dur drajn" (izpeljano iz začetnic naših imen: Blaž, Domen, Uroš, Rok, Davor, Roki, Aleš, Joži, Nejc). Vse od tlej se držimo tradicije, da svoje najbolj zveste poslušalce v juniju povabimo na Velenjski grad in jim predstavimo naš sveže pripravljen repertoar.

 • 2005

  Kulturno društvo Šaleški študentski oktet

  Na krilih velike želje delati nekaj po svoje, smo leta 2005 ustanovili Kulturno društvo Šaleški študentski oktet, ki je postalo formalni okvir za naše delovanje. Za prvega predsednika je bil imenovan Uroš Kuzman.

 • 2004

  Diavolo in musica

  To leto je bilo prelomno za samostojno pot okteta. V čevlje dirigenta je stopil Domen Strupeh, ter spisal prvo priredbo pisano za ta sestav - Basket Case skupine Green Day. V istem letu je oktet začel vaditi v župnjišču Sv. Martina v Šaleku, ter si nadel prvo ime: Diavolo in musica.

 • 2003

  Prvi nastopi pod vodstvom Danice Pirečnik

  Zgodba Šaleškega študentskega okteta se je pričela, ko je Danica Pirečnik skupino pevcev združila v moški sestav. Ta je napram celemu zboru ŠC Velenje izgledal kot oktet, čeprav to že tedaj ni bil. V takratni zasedbi smo zbrali tri manjše nastope in kljub neizkušenosti poželi simpatije poslušalcev.

Sledite nam

Sledite nam lahko tudi preko spletnih socialnih omrežij, kjer pogosto objavljamo "insajderske" utrinke z naših koncertov, turnej in dogodivščin.